Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

 KINDERGARTEN OF PROMAHI PELLA-KYRIAKI BATSIOU

 TEST L.A.M.S.

Ένα τεστ αξιολόγησης και παρακολούθησης της  συμμετοχής και  προόδου των παιδιών για το πρώτο εργαστήριο,  με ακολουθίες μαθημάτων  L.A.M.S.

To L.A.M.S. (Learning Activity Management System -http://www.lamsfoundation.org/) είναι ένα εργαλείο ανοιχτού λογισμικού για τη σχεδίαση, τη διαχείριση και την πραγματοποίηση διαδικτυακών δραστηριοτήτων συνεργατικής μάθησης).

Οι ακολουθίες δομούνται από δραστηριότητες (activities), κάθε μία από τις οποίες δίνει έμφαση και υποστηρίζει διαφορετικές λειτουργίες, όπως: 

- Πληροφόρηση (Informative) 

- Συνεργασία (Collaboration)

 - Αξιολόγηση (Assessment)

 - Αναστοχασμό (Reflective)

 Οι ακολουθίες (Sequences) μπορούν να περιλαμβάνουν ένα πλήθος από ατομικές εργασίες, εργασίες για μικρές ομάδες ή για ολόκληρη την εκπαιδευτική ομάδα (τάξη), με δραστηριότητες  που βασίζονται, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και στη συνεργασία.

Aκολουθεί ένα σχέδιο μαθήματος στο LESSON L.A.M.S. για την ενότητα: "detectives discover the secret to a strong body and a strong mind".

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ακολουθία αναφέρονται ο σκοπός και οι στόχοι του σεναρίου, στην δεύτερη και τρίτη ακολουθία έχουμε το θεωρητικό μέρος, στην τέταρτη, τις ομάδες τροφών σε νοητικό χάρτη και ποιήματα για κάθε ομάδα τροφών, στην Πέμπτη, ερωτήσεις γενικών γνώσεων, στην έκτη ακολουθία έχουμε ερωτήσεις μαθηματικών και στην έβδομη ακολουθία ερωτήσεις γλώσσας. Τέλος, ακολουθεί βίντεο με το παραμύθι ο ωραίος Δαρείος και ψηφοφορία για το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας.

Για να ξεκινήσετε να βλέπετε τις ακολουθίες μαθημάτων πατήστε τον σύνδεσμο  https://www.lamscommunity.org/lamscentral/sequence?seq%5Fid=2122489 και στη συνέχεια το κουμπί preview πάνω δεξιά. Για να περάσετε στην επόμενη ακολουθία, πατήστε το κουμπί next activity. Στην Πέμπτη, έκτη και έβδομη ακολουθία πρέπει να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις και το κουμπί continue για να δείτε τις σωστές απαντήσεις και στη συνέχεια next activity.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Mέλος της Διεθνούς κοινότητας L.A.M.S.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσίαση 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων : "Νοιάζομαι και δρω για το πάρκο της γειτονιάς μου"

 Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησαν με πολλή ενθουσιασμό τις δράσεις του 3ου Εργαστηρίου δεξιοτήτων : "Νοίαζομαι και δρω γι...